Toimittuaan vuoden pyöräilynohjaajana ohjaaja voi halutessaan jatkossa erikoistua retki- ja gravel-, maantie- tai maastopyöräilynohjaajaksi (koulutusjärjestelmän taso 4).
Kaikkien koulutusten on suunniteltu kestävän noin 50 tuntia.
Ennen hyväksyntää ohjaajalla on oltava EA2- tai vastaava ensiapukurssi suoritettuna.
Alkuvaiheessa kaikki erikoistumiskoulutukset ovat Pyöräilynohjaajat ry:n järjestämiä.
Retki- ja gravelpyöräilynohjaaja
Retki- ja gravelpyöräilynohjaajakoulutuksessa keskitytään pyöräretkeilyn ohjaamiseen, retkipyöräilytekniikoihin, retkipyörien säätämiseen ja huoltamiseen, ryhmien hallitsemiseen retkiolosuhteissa jne. Tavoitteena on, että ohjaaja hallitsee retkipyöräilyryhmien vetämisen kaikissa suomalaisissa ja myös tyypillisimmissä ulkomaisissa olosuhteissa.
Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää retki- ja gravelpyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.
Koulutus on avoin kaikille vähintään vuoden pyöräilynohjaajana toimineille.
Ensimmäinen retki- ja gravelpyöräilynohjaajakoulutus on tarkoitus järjestää SuPOn ja KSAK Oyn yhteistyönä syys-lokakuussa 2024. Lisätietoja lähiaikoina!
Maantiepyöräilynohjaaja
Maantiepyöräilynohjaajakoulutuksessa keskitytään maantiepyöräilyn ohjaamiseen, maantieajotekniikoihin, maantiepyörien säätämiseen ja huoltamiseen, ryhmien hallitsemiseen maantieolosuhteissa jne. Tavoitteena on, että maantiepyöräilynohjaaja hallitsee maantiepyöräryhmien vetämisen kaikissa suomalaisissa olosuhteissa.
Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää maantiepyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.
Maantiepyöräilynohjaajakoulutusten on tarkoitus käynnistyä lähivuosina. Koulutus on avoin kaikille vähintään vuoden pyöräilynohjaajana toimineille.
Maastopyöräilynohjaaja
Maastopyöräilynohjaajakoulutuksessa keskitytään maastopyöräilyn ohjaamiseen, maastoajotekniikoihin, maastopyörien säätämiseen ja huoltamiseen, ryhmien hallitsemiseen maasto-olosuhteissa jne. Tavoitteena on, että maastopyöräilynohjaaja hallitsee maastopyöräryhmien vetämisen perustasoisissa suomalaisissa olosuhteissa.
Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää maastopyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.
Koulutus on avoin kaikille vähintään vuoden pyöräilynohjaajana toimineille.
Maastopyöräilynohjaajakoulutukset käynnistyivät pilottikoulutuksella syksyllä 2023 KSAK Oyn ja SuPOn yhteistyönä. Seuraavat maastopyöräilynohjaajakoulutulset pidetään syksyllä 2024 – lisätietoja koulutuksesta tiedotteessa.