Toimittuaan vuoden pyöräilynohjaajana ohjaaja voi halutessaan erikoistua retki-, maantie- tai maastopyöräilynohjaajaksi (koulutusjärjestelmän taso 3).

Kaikki koulutukset kestävät noin 50 tuntia.

Alkuvaiheessa kaikki erikoistumiskoulutukset ovat Pyöräilynohjaajat ry:n järjestämiä.

Retkipyöräilynohjaaja

Retkipyöräilynohjaajakoulutuksessa keskitytään pyöräretkeilyn ohjaamiseen, retkipyöräilytekniikoihin, retkipyörien säätämiseen ja huoltamiseen, ryhmien hallitsemiseen retkiolosuhteissa jne. Tavoitteena on, että retkipyöräilynohjaaja hallitsee retkipyöräilyryhmien vetämisen kaikissa suomalaisissa ja myös tyypillisimmissä ulkomaisissa olosuhteissa.

Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää retkipyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.

Retkipyöräilynohjaajakoulutusten on tarkoitus käynnistyä lähivuosina. Koulutus on avoin kaikille vähintään noin vuoden pyöräilynohjaajana toimineille.

Maantiepyöräilynohjaaja

Maantiepyöräilynohjaajakoulutuksessa keskitytään maantiepyöräilyn ohjaamiseen, maantieajotekniikoihin, maantiepyörien säätämiseen ja huoltamiseen, ryhmien hallitsemiseen maantieolosuhteissa jne. Tavoitteena on, että maantiepyöräilynohjaaja hallitsee maantiepyöräryhmien vetämisen kaikissa suomalaisissa olosuhteissa.

Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää maantiepyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.

Maantiepyöräilynohjaajakoulutusten on tarkoitus käynnistyä lähivuosina. Koulutus on avoin kaikille vähintään noin vuoden pyöräilynohjaajana toimineille.

Maastopyöräilynohjaaja

Maastopyöräilynohjaajakoulutuksessa keskitytään maastopyöräilyn ohjaamiseen, maastoajotekniikoihin, maastopyörien säätämiseen ja huoltamiseen, ryhmien hallitsemiseen maasto-olosuhteissa jne. Tavoitteena on, että maastopyöräilynohjaaja hallitsee maastopyöräryhmien vetämisen kaikissa suomalaisissa olosuhteissa.

Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää maastopyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.

Maastopyöräilynohjaajakoulutusten on tarkoitus käynnistyä vuonna 2017. Koulutus on avoin kaikille vähintään noin vuoden pyöräilynohjaajana toimineille.