Pyöräilyn ohjaamisen startti -kurssien (koulutusjärjestelmän taso 1) tavoitteena on kouluttaa erityisesti avustavia ohjaajia kaupunkiajoihin, lenkeille, retkille ja muuhun pyöräilytoimintaan. 6 tunnin koulutus antaa myös valmiuksia osallistua pidemmille ohjaajakursseille.

Koulutus on tarkoitettu pyöräilytoimintaa yrityksissä, yhdistyksissä ja muissa organisaatioissa vetäville sekä muille pyöräilyn ohjaamisesta kiinnostuneille. Koulutukset ovat avoimia 18 vuotta täyttäneille.

Koulutus koostuu seuraavista osa-alueista:

  • ryhmän ohjaamisen perusteet
  • keskeiset toimintatavat lenkeillä, retkillä ja muissa tapahtumissa
  • olennaisimmat pyöräilyyn liittyvät liikennesäännöt ja keskeiset seikat ryhmien kanssa liikenteessä kulkemisesta
  • olennaisimmat seikat pyöräilytapahtumien järjestämisen turvallisuudesta, mm. vastuista, vakuutuksista ja lainsäädännöstä
  • välttämättömimmät EA-taidot ja pyöränhuoltotoimet.

Kurssiin sisältyy 2,5–3 tunnin luento tai webinaari sekä 2,5–3 tunnin käytännön osio.

Lähtökohtaisesti startit on tarkoitettu yleisjohdannoksi pyöräilyn ohjaamiseen. Kursseja, erityisesti käytännön osioita, voidaan tarvittaessa jonkin verran räätälöidä osallistujien kiinnostusten ja pyöräilylajien mukaan.

Koulutetut pyöräilynohjaajat voivat pitää ohjaamisen startteja. Startteihin on laadittu järjestämisohje ja kattava diaesitys, jotka saavat käyttöönsä ilmaiseksi SuPOn yhteisöjäsenet (ei koske yhteisöjäsenten jäsenyhdistyksiä) ja maksua vastaan muut yhteisöt.

Koulutuksia järjestetään tilauksesta eri paikkakunnilla. Kysy tarvittaessa lisää!

Tulevat koulutukset

Lisätietoja

Pyöräilykouluttaja Teemu Tenhunen, teemu.j.tenhunen (ät) gmail.com tai 041 544 2195.