Pyöräily on erinomaista liikuntaa, hyvä tapa pitää huolta terveydestä ja toimintakyvystä sekä mainio liikkumiskeino. Ikääntyneet pyöräilevät kuitenkin vähän.

Pyöräliiton uutisessa todetaan:

Pyöräily haastaa tasapainoa sekä koordinaatiota sekä pitää yllä ja kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä, alaraajojen lihaskuntoa ja nivelten liikkuvuutta. Näiden parantaminen tukee pyöräilyturvallisuutta ja muutenkin ikääntyvien toimintakykyä. Siksi olisi hyvä, että ikääntyneet pyöräilisivät, mutta turvallisuudestaan huolehtien.

Pyöräliiton kolmivuotinen Seniorit satulaan -hanke käynnistyy tänä vuonna ja Suomen Pyöräilynohjaajat ry on mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa toimintaa. Viestimme pian lisää siitä, miten koulutetut pyöräilynohjaajat voivat eri paikkakunnilla osallistua mukaan tekemiseen joten jää kuulolle!