Joulukuun 11. päivä pidettiin ensimmäinen Suomen Pyöräilynohjaajien järjestämä webinaari-tilaisuus, missä keskusteltiin pyöräilynohjaajan erilaisista liiketoimintamahdollisuuksista. Webinaarin juonsi Supon pj Matti Pesu. Webinaarin aluksi Matti kertoi lyhyesti Supon toimintalinjoista (kuva). Tämän jälkeen kuultiin esityksiä kokeneilta pyöräilynohjaajilta.

Suomen Pyöräilynohjaajien toimintalinjat

Anne Karppinen on koulutettu ja kokenut pyöräilynohjaaja, joka on järjestänyt maantiepyöräilyretkiä useisiin Etelä-Euroopan kohteisiin. Anne kertoi kattavasti tällaisen ohjaamistoiminnan eri puolista. Vuonna 2020 Anne tekee maantiepyöräilyretkien ohjaustoimintaa Onbike -nimisen matkatoimiston kautta.

Satu Leppänen toimii Suomen Pyöräilynohjaajien hallituksessa ja pyöräilykouluttajana yhdistyksemme kursseilla. Satu on luonut varsinkin maahanmuuttajille suunnattuja koulutuskokonaisuuksia ja näistä hän myös webinaarissa laajasti kertoi.

Näiden case-esitysten jälkeen Matti esittely vedosvaiheessa olevaa listaa erilaisista liiketoimintaan sopivista ideoista, joissa nimen omaan pyöräilynohjaajakoulutuksen käynyt henkilö voi sujuvasti toimia. Linkki luonnoslistaukseen. Tätä seuranneessa keskustelussa juteltiin pyöräilynohjaajan tekemisen hinnoittelusta, vakuutuksista ja erilaisista yrittäjyysmuodoista. Keskustellessa webinaari vierähtikin roimasti yliajalle kun moni osallistuja jakoi kokemuksiaan retkien vetämisestä ja mm. laina- ja vuokrakaluston ylläpidon vaikeuksista.

Sekä järjestäjät että osallistujat pitivät tätä ensimmäistä webinaaria todella onnistuneena ja aluvasti sovittiin, että vastaavia juttutuokioita pyritään järjestämään jatkossakin.

Seuraavan webinaarin ajaksi on sovittu ke 12.2.2020 klo 18. Aika ja ilmoittautumistiedot tarkentuvat pian ja niistä tiedotetaan Supon nettisivuilla. (edit: tätä lykättiin. ks. uudemmat tiedotteet)