Esittelemme tässä artikkelisarjassa Suomen Pyöräilynohjaajien yhteisöjäseniä. Ensimmäisessä osassa Roll Outdoors oy.

SuPon kurssien kautta “pyöräilyammattilaiseksi”

Roll Outdoors on hyvä esimerkki yrityksestä, josta on löytynyt työpaikka Supon kurssin käyneille pyöräilyn harrastajille, eli nykyisille pyöräilyammattilaisille.

Roll Outdoors järjestää opastettuja maastopyöräilyretkiä, valmentaa lajin pariin, sekä vuokraa läskipyöriä Rovaniemellä, Kiilopäällä ja Helsingissä. Rovaniemellä rakennamme yhden Suomen parhaista talvipyöräilyreiteistä Ounasvaaralle 10 minuutin päähän Rovaniemen keskustasta. Kiilopäällä pääsee Urho Kekkosen Kansallispuiston reiteille ja talvikaudella rakentamallemme talvipyöräilyreitistölle suoraan vuokraamon pihasta! Helsingissä vuokraamomme on toiminut syykauden Paloheinässä, mutta talvikaudeksi muutamme Haagaan, Hotelli Haagan tiloihin, josta on helppo polkaista keskuspuiston poluille.

Oma pyöräilyammattilaisuuteni alkoi noin 4 vuotta sitten, kun ryhdyin maastopyöräily-yrittäjäksi Pyöräilynohjaajakoulutuksen ja puolen vuoden työkokeilun siivittämänä. Työkokeilussa olin Santaport Finland Oy:ssä Lapin Urheiluopistolla suorittaen samalla Pyöräilynohjaajakoulutukseen kuuluvat harjoittelut.

Pyöräilynohjaajakurssi antoi hyviä eväitä pyöräilyn ympärille rakennettavan palveluliiketoiminnan rakentamiseen. SuPon kurssit ovat olleet myös erittäin hyviä verkostoitumistilaisuuksia. Itse kävin Pyöräilynohjaajakoulutuksen Jyväskylässä 2016. Samalla kurssilla tapasin Maaranniityn Pasin, joka tällä hetkellä vetää meidän Helsingin vuokraamoa. Työntekijöistämme suurin osa on käynyt SuPon järjestämän kurssin ja useimpiin heistä olen tutustunut juuri kurssilla.

Kouluttajan roolissa ollessani kurssien parasta antia ovat olleet erittäin motivoituneet kurssilaiset, jotka ovat rikastuttaneet kurssien antia erilaisten ammattitaustojen ja kokemusten pohjalta. Kouluttajan tehtäväksi on jäänyt antaa oikeanlaiset sytykkeet.

Jos suunnittelet pyöräilyammattilaisen uraa matkailun, seuratoiminnan, tai vaikka tapahtumanjärjestäjän roolissa, voin lämpimästi suosittelen SuPon kursseja yhdeksi välietapiksi kohti tavoitettasi. Tervetuloa myös jutustelemaan Roll Outdoorsin toimipisteisiin pyöräilyammattilaisuudesta ja samalla tutustumaan laadukkaaseen vuokrapyörävalikoimaamme Rovaniemen, Kiilopään ja Helsingin vuokraamoissa.

Heikki Stöckell
Pyöräilykouluttaja / Suomen Pyöräilynohjaajat Ry
Yrittäjä / Roll Outdoors Oy
www.rolloutdoors.com