15 pyöräilynohjaajaa, 9 maastopyöräilynohjaajaa ja 5 maastopyöräilyopasta valmistunut

SuPOn järjestämistä pidemmistä koulutuksista on viimeisen vuoden aikana, maaliskuulta 2023 helmikuulle 2024, valmistunut 15 uutta pyöräilynohjaajaa, 9 Suomen ensimmäistä maastopyöräilynohjaajaa ja 5 Suomen ensimmäistä maastopyöräilyopasta.

Menestystä ja hienoja ohjaushetkiä kaikille valmistuneille!

Pyöräilynohjaajat

Pyöräilynohjaajiksi ovat valmistuneet seuraavat:

Suomessa on nyt yhteensä 187 valmistunutta pyöräilynohjaajaa.

Pyöräilynohjaajakoulutus on 50 tunnin oppikokonaisuus pyöräilystä ja sen ohjaamisesta. Koulutuksessa perehdytään mm. ryhmän hallitsemiseen monenlaisissa ympäristöissä, pyöräilyn alalajeihin, pyörien huoltamiseen, lenkkien ja retkien suunnitteluun sekä turvallisuuteen. Osallistujia koulutuksissa on esimerkiksi yrityksistä, yhdistyksistä, kunnista, kouluista ja päiväkodeista.

Järjestämme seuraavan valtakunnallisen pyöräilynohjaajakoulutuksen Jyväskylässä huhtikuussa 2024.

Maastopyöräilynohjaajat

KSAK Oy ja SuPO toteuttivat syksyllä 2023 Suomen ensimmäisen maastopyöräilynohjaajakoulutuksen. Koulutuksesta on tähän mennessä valmistunut 9 maastopyöräilynohjaajaa – määrä kasvaa vielä keväällä, kunhan kotitehtäviä ja ohjaamisnäyttöjä viimeistellään.

Maastopyöräilynohjaajiksi ovat valmistuneet seuraavat:

Maastopyöräilynohjaajakoulutus on pyöräilyn ohjaamisen koulutusjärjestelmän neljännellä tasolla. Koulutukseen voivat osallistua vähintään vuoden pyöräilynohjaajana toimineet. Koulutuksessa keskitytään maastopyöräilyn ohjaamiseen, maastoajotekniikoihin, maastopyörien säätämiseen ja huoltamiseen, ryhmien hallitsemiseen maasto-olosuhteissa jne.

KSAK Oy ja SuPO järjestävät seuraavat maastopyöräilynohjaajakoulutukset syksyllä 2024.

Maastopyöräilyoppaat

KSAK Oy ja SuPO toteuttivat vuosina 2022–2023 pilottina Suomen ensimmäisen, noin vuoden kestäneen maastopyöräilyopaskoulutuksen. Kyseessä oli maastopyöräilypainotteiseksi räätälöity luonto- ja eräopaskoulutus.

Maastopyöräilyoppaiksi ovat valmistuneet seuraavat:

Maastopyöräilyoppaan koulutus sijoittuu pyöräilyn ohjaamisen koulutusjärjestelmän viidennelle tasolle. Koulutusten toteutustapa jatkossa on vielä keskusteluissa ja suunnittelussa.

Previous

Hae pyöräilykouluttajaharjoitteluun 18.2.2024 mennessä

Next

SQlabin tuotteista alennuksia SuPOn jäsenille 2024

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén