Koulutus on peruttu koronatilanteen vuoksi. Seuraava koulutus järjestetään Jyväskylässä keväällä 2021, todennäköisesti huhtikuussa. Koulutuksesta tiedotetaan myöhemmin lisää.

SuPO järjestää valtakunnallisen pyöräilynohjaajakoulutuksen Helsingissä lokakuussa 2020. Koulutuksen kontaktijaksot ovat lauantaista sunnuntaihin 17.–18. ja 24.–25.10.

Koulutus on tarkoitettu pyöräilytoimintaa yrityksissä, yhdistyksissä, kunnissa, oppilaitoksissa ja muissa organisaatioissa vetäville sekä muille pyöräilyn ohjaamisesta kiinnostuneille. Tavoitteena on antaa osallistujalle tiedot ja osaaminen, jotta tämä voi omatoimisesti järjestää ja ohjata perustasoisia aloittelijoiden ja harrastajien lenkkejä, retkiä sekä muita pyöräilytapahtumia. Kurssi antaa valmiuksia myös lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksessa pääpaino on liikenne-, kunto- ja retkipyöräilyn hallitsemisessa ja opettamisessa. Koulutuksesta saa kattavan osaamisen pyöräilyyn ja sen ohjaamiseen.

Koulutus sisältää noin 30 h kontaktiopetusta, 10 h omatoimista opiskelua ja 10 h käytännön harjoittelua oman yrityksen, yhdistyksen, kunnan, oppilaitoksen tai muun organisaation toiminnassa sekä loppukokeen.

Koulutukseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, joilla on vähintään vuoden verran pyöräilytaustaa. Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää pyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan. Ensiapu 1 -kurssi on oltava käytynä ennen ohjaajaksi rekisteröimistä.

Kurssi on pyöräilyn ohjaajien koulutusjärjestelmän tason 2 mukainen. Lisätietoja koulutuksen sisällöistä löytyy täältä.

Kurssin aikataulu ja sijainnit

Kurssin kontaktijaksot ovat seuraavasti:

  • jakso 1
    • la 17.10. klo 12–21
    • su 18.10. klo 9–17
  • jakso 2
    • la 24.10. klo 12–21
    • su 25.10. klo 9–17.

Kurssilla pidetään kaksi koetilaisuutta. Ajankohdat sovitaan kurssilaisten kesken.  Kurssilaiset osallistuvat yhteen tilaisuuteen. Tarvittaessa kokeeseen voi osallistua myöhemmin.

Kontaktijaksojen ja koetilaisuuksien paikat varmistetaan myöhemmin.

Koulutukseen sisältyvän 10 tunnin harjoittelun voi suorittaa kotipaikkakunnallaan.

Osallistumismaksu

Koulutuksen osallistumismaksu on 250 €. Maksu sisältää useiden kouluttajien kustannukset, kurssimateriaaleja, kahvitukset ja rekisteröimisen pyöräilynohjaajaksi.

Suomen Pyöräilynohjaajien yhteisöjäsenten työntekijät ja suorat henkilöjäsenet sekä SuPOn henkilöjäsenet saavat koulutuksesta 20 euron alennuksen.

Aiempien kurssien kuvia ja valmistuneita

13 pyöräilynohjaajakoulutusta on pidetty Jyväskylässä ja Helsingissä vuosina 2013–2020. Tiedotteita koulutuksista valmistuneista löytyy esimerkiksi täältä ja kuvia kursseilta esimerkiksi täältä.

Ilmoittautuminen ja toteutuminen

Ilmoittaudu kurssille nettilomakkeella!

Kurssin toteutuminen edellyttää, että vähintään 12 osallistujaa ilmoittautuu. Kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Luonnollisesti myös koronatilanteen pitää sallia koulutuksen järjestäminen. Tarvittaessa koulutus voidaan järjestää Helsingin sijasta Jyväskylässä.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja

Kurssi löytyy Facebookista ja siellä voi kysellä lisätietoja.

Tarvittaessa lisätietoja myös kurssin kouluttajalta: Teemu Tenhunen, teemu.j.tenhunen (ät) gmail.com tai 041 544 2195.