Suomen Pyöräilynohjaajat järjestää valtakunnallisen pyöräilynohjaajakoulutuksen Helsingissä syksyllä 2018. Koulutuksen kontaktijaksot pidetään 20.–21. ja 3.–4.11. (Huomaa muuttunut aikataulu!)

Koulutus on tarkoitettu pyöräilytoimintaa yrityksissä, yhdistyksissä ja muissa organisaatioissa vetäville sekä muille pyöräilyn ohjaamisesta kiinnostuneille. Tavoitteena on antaa osallistujalle tiedot ja osaaminen, jotta tämä voi omatoimisesti järjestää ja ohjata perustasoisia aloittelijoiden ja harrastajien lenkkejä, retkiä sekä muita pyöräilytapahtumia. Kurssi antaa valmiuksia myös lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksessa pääpaino on liikenne-, kunto- ja retkipyöräilyn hallitsemisessa ja opettamisessa. Koulutuksesta saa kattavan osaamisen pyöräilyyn ja sen ohjaamiseen.

Koulutus sisältää noin 30 h kontaktiopetusta, 10 h omatoimista opiskelua ja 10 h käytännön harjoittelua oman yrityksen, yhdistyksen, oppilaitoksen tai muun organisaation toiminnassa sekä loppukokeen.

Koulutukseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, joilla on vähintään vuoden verran aktiivista pyöräilytaustaa. Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää pyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan. Ensiapu 1 -kurssi on oltava käytynä ennen ohjaajaksi rekisteröimistä.

Kurssi on pyöräilyn ohjaajien koulutusjärjestelmän tason 2 mukainen. Lisätietoja koulutuksen sisällöistä löytyy täältä.

Kurssin aikataulu ja sijainnit

Kurssin kontaktijaksot pidetään:

  • la 20.10. klo 12–n. 21
  • su 21.10. klo 9–n. 17
  • la 3.11. klo 12–n. 21
  • su 4.11. klo 9–n. 17

Kurssilla pidetään yksi koetilaisuus. Kokeen ajankohta sovitaan erikseen osallistujien kesken.  Tarvittaessa kokeeseen voi osallistua myöhemmin.

Kontaktijaksot pidetään Suomen Ladun tiloissa, Radiokatu 20, Helsinki.

Koulutukseen sisältyvän 10 tunnin harjoittelun voi suorittaa kotipaikkakunnallaan.

Osallistumismaksu

Koulutuksen osallistumismaksu on 250 €. Maksu sisältää kouluttajien kustannukset, kurssimateriaaleja, kahvituksia ja rekisteröimisen pyöräilynohjaajaksi.

Suomen Pyöräilynohjaajien yhteisöjäsenet saavat koulutuksesta 20 euron alennuksen.

Aiempien kurssien kuvia ja valmistuneita

Kymmenen pyöräilynohjaajakoulutusta on pidetty koulutuskeskuksessamme Jyväskylässä vuosina 2013–2018. Tiedotteita koulutuksista valmistuneista löytyy esimerkiksi täältä ja täältä sekä kuvia kursseilta täältä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan nettilomakkeella. Kurssi löytyy myös Facebookista.

Kurssin toteutuminen edellyttää, että vähintään 12 osallistujaa ilmoittautuu. Kurssille mahtuu 20 osallistujaa.

Tervetuloa mukaan!

Tarvittaessa lisätietoja kurssin kouluttajilta: Teemu Tenhunen, teemu.j.tenhunen (ät) gmail.com, 041 544 2195, tai Satu Leppänen, satu.leppanen (ät) hepo.fi, 040 5382873.